Vlinder - en Bijen Paradijs

Groenstroken met daarin bloemen en kruiden zijn een belangrijke voedselbron voor vlinders, hommels en bijen. Ze zijn namelijk afhankelijk van de nectar en het stuifmeel. Deze groenstroken zijn ook goed voor andere dieren zoals de egels, padden en vogels. Deze vinden hier voedsel en een schuil- en broedplek.
Het inzaaien van een bloemenweide is niet alleen leuk maar ook gemakkelijk. Het is belangrijk dat er veel variatie in de bloemenweide te vinden is. Door een variatie aan bloemen en planten wordt de leefomgeving voor vlinders en bijen vergroot. Daarnaast is het belangrijk dat de bloemen en planten inheems zijn. Op deze manier draagt het op de langere termijn blij aan de biodiversiteit.
Een vlinder- en bijen paradijs is niet alleen goed voor de biodiversiteit. De mens komt ook in aanraking met de kleurrijke bloemen, vlinders en bijen. Door contact met groen wordt de mens gelukkiger. Uit onderzoek van Ulrich blijkt namelijk dat kort contact met groen zorgt voor sneller herstel van stres. Groen faciliteert hiernaast luchtzuivering, het neemt CO2 op en stoot O2 uit. De kwaliteit van het straatbeeld en de (mentale) gezondheid van de stad gaat er dus ook op vooruit.